zzxx
Konkurrence i løb

Er du et stort konkurrencemenneske, og har du hele livet fået at vide, at dette var en dårlig ting? Måske folk forbinder det at være et konkurrence med at være usympatisk og være en dårlig taber? Dette er en grov forsimpling, mener vi, som ser mange fine ting og fordele i at være et konkurrencemenneske. 

Hvis du er et konkurrencemenneske, og du har brug for at vide, hvorfor dette er en god ting, så læs med her. Der er nemlig mindst lige så mange gode ting ved at være et konkurrencemenneske, som der er dårlige.

To mennesker gamer mod hinanden

Stor drivkraft

En af de ting, som vi synes, er helt fantastisk ved konkurrencemennesker, er, at de generelt har en stor drivkraft. De lader sig rive med, når de spiller et spil eller på anden måde konkurrere. De bliver opslugt at den aktivitet, som de laver, og de går op i at gøre det godt. 

Mange andre mennesker lader sig ikke på denne måde rive med, og de kan ende med at være mere ligeglade i det. Her synes vi, det er skønt med noget indlevelse og drivkraft. 

Når du er et konkurrencemenneske, vil du aldrig acceptere kun at gå halvt ind i en aktivitet. Går du først i gang, så gør du dit bedste. Denne dedikation er en helt enormt stor fordel i livet, og du kan bruge den form for drivkraft i alle aspekter af dit liv. 

Du har motivation og viljestyrke

Udover at have en stor drivkraft, så har konkurrencemennesker generelt også en høj motivation for at gøre det, de gør. De løber altså ikke ind i det problem, at de fx er ligeglade med, hvordan et eller andet ende med at resultere. De går ind i den aktivitet, som de skal lave, og så yder de deres bedste. Denne motivation og energi er en helt enorm fordel, når man skal dyrke sport. 

Det samme gælder viljestyrken. Konkurrencemennesker er ofte også viljestærke mennesker. Dette kan fx komme dig til gode i forbindelse med træning. Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du ofte ikke have nogle problemer med at skulle træne meget. Din gnist holdes automatisk oppe. Denne viljestyrke er en enorm fordel, når du gerne vil være rigtigt god til noget. 

Lækker mad

Man kan konkurrere indenfor mange ting

Måske tænker du, at konkurrencer primært er noget, man afholder indenfor den traditionelle sport. Dette er ikke sandt, hvilket fx e-sport og gaming er eksempler på. Der er rig mulighed for at konkurrere indenfor gaming. Med det rigtige udstyr og den rette mus til gaming kan du faktisk lade konkurrencen begynde med det samme. 

Можете се такмичити са собом у било чему. То би, на пример, могло бити кухање најукусније хране у димној пећи . Ако вас занима гастрономија, могли бисте себи да дате овај изазов као конкурентна особа. Чинећи то, вероватно сте мотивисани да дате све од себе. Можда се само такмичите сами са собом, али ово такође може бити дивље такмичење које може изгледати веома мотивише да се потрудите.