zzxx

Hvorfor bruger du så meget tid i vandet, på løbebanen, på romaskinen, på fodboldbanen, på tennisbanen, i fitnesscentret? Er det fordi du glædes ved den sport, du dyrker?

Forhåbentlig er det en af hovedårsager, men hvis du graver, er der så ikke også en anden årsag. For hvad med skønheden, med den gode form og dit udseende, er det ikke også delvist derfor. 

Medmindre du er atlet, spiller det helt klart ind. Men måske er det faktisk ikke helt nok ”bare” at dyrke motion og være i god form. Måske har du noget yderligere, du gerne vil have styr på.

Sportsatlet eller sportshobby

Banen er nu kridtet op, vi har sportsatleterne på den ene side, der dyrker sporten for sportens skyld. Så har vi sportshobbyisterne, der dyrker sporten for at holde sig i form og se godt ud. 

Det hænger selvfølgelig ikke sådan sammen, for hobbyisterne elsker også deres sport, selvom de ikke er lige så gode som atleterne. Og atleter ville selvfølgelig også holde sig i form, selvom de ikke kunne spille tennis. 

Så banen er måske kridtet lidt sjovt op, men du forstår måske pointen. Der er os, der dyrker sport, fordi der mere handler om, at vi skal holde os i gang og gerne vil se godt ud. 

Vi vil ikke krympe sammen i en kontorstol. For alle os handler det nogle gange i hvert fald, mindre om hvor sjov løbeturen er, og mere om at sixpacken begynder at komme frem bag dynen. 

Vi misunder atleterne og atletkroppen.

Få hjælp, hvor formen ikke hjælper

Dog har vi noget tilfældes med atleterne, udover den sport vi dyrker. Vi vil alle sammen se godt ud. Og vi har måske fundet ud af, at det ikke bare sker ved at være i god form. 

Måske skal der stærkere midler til. Måske er en kosmetisk injektionsbehandling Vejle noget, vi føler, der mangler. 

Der er områder, hvor den gode form ikke når hen. Det kan den store fodboldspiller Christiano Ronaldo nok skrive under på. Han har nemlig fået foretaget en hårtransplantation. 

Altså har han indset, at selvom han er kendt som bodybuilderfodboldspilleren, med en næsten umenneskelige træningsplan og en fantastisk kunnen som fodboldspiller, er det ikke helt nok. Der er områder, hvor formen bare ikke lige når hen. 

For ham var det hårgrænsen. Hvad er det for dig? Og gider du lade være med at gøre noget ved det, når du har muligheden. Du har muligheden – brug den.