zzxx

Hvert eneste år afholdes der på Anholt en helt speciel begivenhed, som både øens beboere og gæster fra fastlandet med stor entusiasme kommer og deltager i. Gæsterne kommer fra nær og fjern, for det er så sandelig både en hyggelig og traditionsfyldt uge og en fest, man ikke må gå glip af! Og så får du ovenikøbet motion af den allerbedste slags.

Der skal nemlig samles vilde enebær fra øen til det lokale destilleri, som er en af de meget få, der selv producerer gin i Danmark, og tilmed af friske, håndplukkede enebær fra øen. Enebær er nemlig det, der definerer en rigtig gin, og dem har de tilfældigvis nok af på Anholt til at indsamle flere hundrede kilo hvert eneste år! Kilde: Ginbukken

glade plukkere

En uge fyldt med fest og farver

Alt arbejde i forbindelse med Anholt plukkeuge er frivilligt, men selv om arbejdet ikke er aflønnet, er det så absolut værd at være med. Det er nemlig intet mindre end årets hyggeligste festuge, der foregår i samarbejde med Anholts kultur- og aktivitetsudvalg.

Det hele sættes i gang med et brag af en middag og en fest. Efter middagen gennemgås der, hvor og hvordan man plukker enebær til destilleriet, så det er vigtigt, at man tilmelder sig begivenheden. 

Tirsdag afholdes det store Efterårsbal i forsamlingshuset, hvor alle er inviteret til fest og livemusik, og hvor øens lokale Bryghus Humleløkken sørger for, at der er øl nok til alle. Hele ugen afsluttes med høstfest på Anholt Gins egen bar på havnen, hvor der selvfølgelig skåles i øens fantastiske gin. 

enebærbusk

Oplev Anholt på den hyggeligste måde

Anholt er en ganske speciel lille ø i Kattegat, som de fleste kender navnet på, men ganske få faktisk har besøgt. Denne lille perle er et smukt stykke af Danmark bestående af ren, barsk natur og en lille håndfuld skønne menneske, der nyder det stille liv midt mellem bølgerne. De lever her i den friske, rene luft, langt fra storbyernes forurening, hvor naturen stadig gror vild og uforstyrret, og herimellem findes også vilde enebærbuske i tusindvis! 

Plukkeugen er en festuge, der lige netop passer til livet på øen, og traditionen har levet i mange år. Tag din hund og din træningskammerat med og se hele øen fra sin bedste side, når i sammen med øens beboere finder enebær og samtidig samler skrald, så øen forbliver smuk og vild i fremtiden.

Plukkefestivalen foregår i uge 42, så forvent dejligt, men måske også vildt og blæsende, vejr – det er jo trods alt Anholt!