zzxx

Du kan skabe gode betingelser for en sundere hverdag ved at tage et kig på de små dele i din hverdag. Det kan være alt fra dine rutiner, vaner eller ting i dit hjem. Har du for eksempel overvejet, om dine nuværende rutiner eller vaner er de mest optimale for, at du kan skabe en sund hverdag? 

Det kan have fordele for din hverdagslige sundhed, hvis du lægger træningstøjet frem aftenen forinden en planlagt træning. På den måde har du større chance for at komme afsted. 

Det kan også gavne dig at handle ind til alle måltider alle ugens dage, så du undgår en nem eller usund løsning. Dette er små ændringer, små skridt, på vejen til en sundere hverdag, men der er naturligvis mere i sundhed end blot kost og motion. 

Sundhed er mere end kost og motion 

Sundhed gælder både kroppen og sindet, men handler derfor også om andet end blot sund kost og motion. For din krop kan være nok så sund, hvis din mentale sundhed er i bund. Sundhed handler også blandt andet om relationer og søvn. 

Det er alt afgørende for din sundhed hvordan dine relationer har det. Er der problemer med chefen? Er der konflikter med en ven eller veninde? Kører livet på hjemmefronten ikke på skinner? Så har det alt sammen en negativ indvirkning på dit humør og din energi, hvilket derfor påvirker din mentale sundhed. Lige så vigtigt for dit mentale helbred er din søvn.

Søvn og sundhed 

For søvn er essentiel både for din fysiske og mentale sundhed. Søvn er en naturlige kilde til energi. Med tilstrækkelig søvn sikrer du dig energi til at opretholde en hverdag med gode sunde vaner. Desuden er søvn også sundt for blandt andet immunforsvaret, hukommelse samt regulering af appetit. Søvn er en slags pause, hvor din krop har tid og ro til flere sundhedsfremmende processer. 

Men søvn er også vigtig for dit mentale helbred, da søvn og humør hænger uløseligt sammen. Du ved garanteret selv, hvordan en dårlig nats søvn kan påvirke dit humør den følgende dag? Det understreger, at du ved at sørge for tilstrækkelig søvn, giver dig selv de bedste betingelser for en sundere hverdag. 

mor barn

Sundhed for hele familien

Ovenstående gælder ikke kun for dig, men også for hele din familie. Det handler derfor også om, at du som partner eller forælder har værktøjerne til at kunne skabe de bedste forudsætninger for, at du har en sund og rask familie. Det gælder også familiens yngste medlemmer. Så I kan være sammen om, i familien, at skabe de bedste og sjoveste rammer for fælles sundhed. Det kan være sengetøj med seje motiver, en gåtur i skoven og yoga sammen eller grøntsager i finurlige udskæringer.