zzxx

Føler du ikke at du har nok tid til træning? Er din kalender for fyldt, eller mangler du nærmere et overblik? Med en ugekalender har du nemmere ved at holde overblikket. Det kan naturligvis bruges til de almindelige daglige gøremål og planer, men det kan også være en hjælp i forhold til planlægning af din træning. 

kvinde noterer i en kalender

Det visuelle gør en forskel

Hvis du normalt bruger din kalender på telefonen eller computeren, ved du at man hurtigt kan miste overblikket. Måske kan computerens kalender være fin, men du kan jo ikke altid have din computer med dig. For nogen betyder det også noget at skulle skrive det ned i hånden, frem for at taste det ind på en elektronisk enhed. 

I en ugekalender får du én uge af gangen, og du kan se alt hvad der foregår i denne uge. Det gør det nemmere at presse en træning ind hist og her. Næste uge behøver du ikke forholde dig til, før på søndag.

Ingen dårlige undskyldninger for mangel på tid

Når man får en kalender og vælger at prioritere det der står i den, vil der ikke længere være dårlige undskyldninger for ikke at motionere. Er du i gang med et vægttab, kan du måske opleve at motivationen til tider mangler. 

Nogen træner efter hvad de aftaler med sig selv, og det er nemt at aflyse, fordi ingen og intet er afhængig af at du træner. Men hvis du skriver din aftale ned i kalenderen, er aftalen på en måde mere officiel, og det gør den sværere at aflyse. Du vil blive mindet om det i kalenderen, og måske er det nok til at du husker træningen.

notater med motivation

En ugekalender med billeder

Der findes mange forskellige modeller for ugekalendere. Skal du have ekstra motivation ind i hverdagen med din ugekalender, kan du vælge en kalender med billeder. Ofte kan man selv designe sin kalender og få den bestilt hjem. Her kan du enten indsætte motiverende billeder af hvad du vil opnå, citater, eller den person du gør det for: dig selv. Giv dig selv en motiverende faktor at kigge på til hverdag.